2012'ye dair felaket senaryoları arttıkça artıyor. Ancak araştırmacı Fatih Keçelioğlu, dünyanın sonunun geldiğine dair en güçlü kanıtı sunan Maya Takvimi'ne bambaşka bir yorum getiriyor. Keçelioğluna göre Maya Takvimi 2012'de değil, 28 Ekim 2011'de son buluyor ve bu tarihten sonra bizi ölüm değil, bir aydınlanma ve yepyeni bir hayat bekliyor.
maya

Marduk gezegeni dünyaya çarpacak; kutuplar yer değiştirecek ve dünyanın dengesi bozulacak; büyük depremler ve seller dünyayı yerle bir edecek... Tüm bu korkunç kehanetler için aynı tarih veriliyor: 2012. Ve 'dünyanın sonunun geleceği' 2012'ye sadece 3 yıl kaldı! Bu söylencenin temel kaynağı 21 Aralık 2012'de son bulan gizemli Maya Takvimi. Ancak takvim üzerine derin araştırmalar yürüten İsveçli bilim adamı Carl Johann Calleman'a göre hesaplar yanlış. Zira takvimin sona erdiği doğru tarih 28 Ekim 2011. Dahası bu tarih yok oluş değil, aksine yeniden doğuş anlamına geliyor.
2004'te Hindistan'a gidip Calleman'ın seminerlerine katılan ve ünlü bilim adamından öğrendiklerini kendi çalışmalarıyla birleştirip Maya Takvimi konusunda uzmanlaşan genç araştırmacı Fatih Keçelioğlu da tüm kıyamet senaryolarını elinin tersiyle itiyor. AKŞAM PAZAR'a konuşan Keçelioğlu, 2011'de takvimin bitmesinin insan bilincinin en üst seviyeye ulaşması, aydınlanma ve yeni bir başlangıç anlamına geldiğini söylüyor.

Maya Takvimi nedir ve neden 2012 değil de 2011'de bitiyor?
Maya Takvimi tıpkı Maya piramitleri gibi 9 kattan oluşan piramit şeklinde bir şema. Takvimi oluşturan bu 9 kat belli zaman dönemlerini yansıtıyor ve her bir dönem bir öncekinin 20'de biri olarak kısalıyor. Her bir kat ayrıca kendi içinde 6 gece, 7 gündüz olmak üzere 13 bölüme ayrılıyor. Ve insanlık tüm bu dönemlerin taşıdığı farklı enerjilerin etkisiyle değişim geçiriyor. Maya Takvimi insanın bilinç evrimini gösteriyor.
Arkeologlar Maya Takvimi'nin 21 Aralık 2012'de bittiği söylemişti. Ancak İsveçli Maya Takvimi araştırmacısı Calleman, son tarihin 2012 değil, 2011 olduğunu tespit etti. Zira 28 Ekim 2011 son olarak alındığında dünya ve insanlık tarihindeki önemli dönüşümler ile Maya Takvimi'nin döngüleri en doğru şekilde kesişiyor.

Buna göre: İlk kat 16 milyar yıl geriye gidiyor. Bu, galaksilerin oluştuğu dönem. İkinci dönem 820 milyon yıl önce başlıyor, yaşam ortaya çıkıyor ve 63'er milyon yıllık 13 bölümde evriliyor. Memelilerin ortaya çıkmasıyla, 40 milyon yıl süren 3. kat başlıyor. Bu dönemde maymunların evrimi var. Dördüncü katta 2 milyon yılda insan türü ortaya çıkıyor. Beşinci kat 100 bin yıllık bir dönem, burada artık gerçek bir insan türü ortaya çıkıyor; kültür, sanat, konuşma, iletişim başlıyor. Bundan 5 bin yıl önce, MÖ 3.100'lerde başlayan altıncı katta ise medeniyet ortaya çıkıyor. Yedinci kat bundan 250 yıl önce; 1755'te başlıyor. Gene bilinçte bir sıçramaya yol açan endüstri devrimi, sanayileşme, kolonileşme dönemine denk geliyor. Ekonomi gibi soyut değerler de yaratılıyor. Bir sonraki sekizinci kat ise 1999'da başlıyor.

2011'DE BİZİ ACI VE KAOS BEKLİYOR
Yani şu anda sekizinci dönemini yaşıyoruz...
12,5 yıllık bu dönem de 10 Şubat 2011'e kadar sürecek. 4 Haziran 1999'da başlayan bu dönemde da öncekine alternatif bir bilincin ortaya çıktığını görüyoruz. Hakimiyet zayıflıyor, eşitlik güçleniyor. Pek çok insan birdenbire mistisizmle, çevre ve ekolojiyle ilgilenmeye başladı. Ekonomik krizden en çok Amerika ve İngiltere'nin etkilenip güç kaybederken, Doğu felsefesinin yükselişi de bu dönemin işareti. Fren görevi gören ekonomik krizler bizi bir sonraki bilince hazırlıyor.

Ama 9. katın başlangıcı 10 Şubat 2011'a çok az bir zaman var. Değişim nasıl olacak?
Ekonomik kriz ve küresel ısınma gibi olaylar değişimi zaten zorunlu kılıyor. Piramide göre değişim giderek daha hızlı oluyor. Son 10 yılda yaşanan değişimin daha önceki dönemde 250 yılda yaşanan değişim kadar büyük olduğunu düşünürsek, her an, her hafta dünyada çok önemli değişimler yaşanması şaşırtıcı değil.

Peki, 9. ve son katın yaşanacağı 2011'de bizi ne bekliyor?
Yeni enerjinin tam olarak neye tezahür edeceğini bilmiyoruz. Ama bir birlik bilinci getirecek. Evren ile bir olma bilinci uyanacak. Piramidin en tepesine çıkmamızı sağlayacak çok hızlı ve yoğun bir süreç olacak. 11 Şubat 2011'de başlıyor ve sadece 260 gün, yani 8,5 ay sürüyor. Bu hız sebebiyle 2011 yılında kaos ve kargaşa son noktasına varacak. Milletler, inançlar ve ırklar ve tüm zıt kutuplar arası bütün gerilim ve çatışmalar iyice güçlenecek. Ama bu olumlu bir şey çünkü her türlü çatışma kendini ortaya koymalı ki insanlar gerçeğin ne olduğunu anlayabilsin. Kendi kendine yetme ve manevi değerler öne çıkacak. İnsanlık olarak büyük bir tadilattan geçtiğimiz, acı verici bir süreç olacak. Buna 'kıyamet' de diyebiliriz. Çünkü bana göre, kıyameti zaten bir süredir yaşıyoruz. Ama bundan dersimizi alıp, Maya Takvimi'nin bitiş tarihi 28 Ekim 2011'in ardından artık yepyeni bir dünya yaratacağız.

BİR YIL İÇİNDE EKONOMİK SİSTEM ÇÖKECEK
Maya Takvimi'nde her katta var olan 6 gece ve 7 gündüz döngüsü içinde 'en kanalık dönemi' 5. gece oluşturuyor. Beşinci gece genellikle yıkım getiriyor. 1930'larda yaşanan 'Büyük Buhran', Hitler ve 2. Dünya Savaşı, atom bombası dönemleri de zaten bir önceki katın 5. gecesinde ortaya çıkmıştı. İçinde bulunduğumuz dönemin 5. gecesi ise ekonomik krizin ortaya çıkışına denk geliyor. 5. gece Kasım 2007'de başladı, Aralık 2007'de ise Dow Jones endeksi düşmeye başladı. Kasım 2008'de sona erdiği sırada ise ABD'de Obama'nın başkan seçilmesiyle birlikte olumlu bir hava esmeye başladı. Yani yaşanan ekonomik kriz takvimdeki bir döngünün sonucu! Şimdi 8 Kasım 2009'dan itibaren yine bir gece döngüsüne giriyoruz. Ve bu kez çatlak yarılmaya başlayacak. Bunun somut sonuçları olarak 8 Kasım'dan sonraki bir yıllık dönemde çok daha büyük bir finansal çöküş yaşayacağız. Hatta ekonomik sistemin çöküşüne şahit olabiliriz. Bu büyük çöküş dünyayı algılayışımızda bir şok etkisi yaratacak. Böyle bir uyanışla paranın değerinin olmadığını anlamamız gerekiyor. Bu sayede para gibi soyut kavramları bırakıp sezgilerimizle doğayla birlikte hareket etmeye başlayabilir yeni dönemin bilincine atlayış yapabiliriz.

TAKVİMİN BİTİŞ TARİHİ KIYAMET GÜNÜ MÜ?
Size göre Maya Takvimi 2012 yerine 28 Ekim 2011'de sona eriyor. Bu tarihten sonra bizi ne bekliyor?
Bu tarihte fiziksel anlamda dünyanın sonu diye bir şey yok. Maya yazıtlarında bundan hiç bahsedilmiyor. Maya Takvimi tüm insanlığı kapsayan bir bilinç evriminden bahsediyor. Bütün mistik geleneklerde ulaşılacak bir yüksek bilinç hali var. Maya Takvimi'ne göre de buraya doğru gidiyoruz. Bu basamaklar bittiğinde gelinecek nokta ise birlik bilincine ulaşma, aydınlanma, uyanış, kemale erme, kıyama erme... Kıyamet de zaten aslında bu yönde bir kelime, uyanış, ayağa kalkma anlamına geliyor. Ölmesi gereken şey bizim fiziksel bedenimiz değil, eski bilincimiz. Bu tarihten sonra ise insanların huzur ve birlik içinde yaşayacağı bir dönem başlıyor. Özetle geçmiş ve geleceğin olmadığı, zaman kavramının kalmadığı yeni bir dünya yaratılacak. Yaşadığımız an ve o an orada olan değerli olacak. Böylece hakikati göreceğiz. Yöneticilere, aracılara, paraya gerek olmayacak. Çünkü herkes birbiriyle, doğayla, evrenle, tanrıyla bir olarak yaşayacak.

MİNE AKVERDİ

Kaynak

Gönderen Tiltombak on 21 Eylül 2009 Pazartesi
categories: edit post

0 yorum

Yorum Gönder

Herşeyi Yak

Yunusların Mükemmel Gösterisi