Danimarka'nın Herning kentinde sona eren Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türkiye, grekoromen stilde takım halinde şampiyonluğa ulaştı.

Grekoromen stil 84 kiloda Nazmi Avluca ve 74 kiloda Selçuk Çebi ile altın, 120 kiloda da Rıza Kayaalp ile bronz madalya kazanan Türkiye, 44 puanla şampiyonada ilk sırayı elde etti ve 2006 yılında Çin'in Guangzhou kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonası'ndan sonra, tarihinde ikinci kez takım halinde şampiyon oldu.

Grekoromen stilde 39 puanla İran ikinci, 38 puanla Azerbaycan üçüncü, 31 Puanla Rusya da dördüncü sırayı aldı.

Türkiye, Dünya Şampiyonası'nda serbest stilde takım halinde 4., bayanlarda ise 26. olmuştu.

BAK: ''DANİMARKA'DA TARİH YAZDIK''

Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın takım halinde şampiyonluğa ulaşmasının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Danimarka'da tarih yazdık'' dedi.

Şampiyona öncesi Danimarka'da yapılan FILA toplantısında, 2011 yılındaki Dünya Şampiyonası'nın İstanbul'a verildiğini hatırlatan Bak, şöyle devam etti:

''Bu büyük başarımızın ardından, 2 efsane güreşçimiz Mustafa Dağıstanlı ve Hamza Yerlikaya'ya FILA tarafından 'Hall of Fame' ödülü verildi. Hakemimiz Bekir Çeker de yine FILA tarafından şampiyonanın en başarılı hakemi seçildi ve 'altın düdük' ile ödüllendirildi. Grekoromen stilde tarihimizde ikinci kez takım halinde şampiyonluğa ulaştık. Tüm dünyaya Türk güreşinin gücünü bir kez daha göstererek tarih yazdık.''

Gönderen Tiltombak on 28 Eylül 2009 Pazartesi
categories: edit post

0 yorum

Yorum Gönder

Herşeyi Yak

Yunusların Mükemmel Gösterisi