Toplu mezarlardan Türk çıktı!
Ermeni lobisi Türkler Ermenilere soykırım yaptı diyor ama gerçek tam tersi...
Yıllardır Ermenilerin katlettiği Türkler’in mezarlarını araştıran Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkiler Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu tarihi tamamen tersine çevirecek açıklamalarda bulundu. Katliamın Türkler tarafından değil Ermeniler tarafından yapıldığını söyledi.

ERMENİLERİN İHANETİ YÜZÜNDEN RUS CEPHESİNDE ŞEHİT VERDİK
Erzurum Türk katliamının yaşandığı bir yer. 1914 öncesi olaylara baktığımız zaman 1828 Osmanlı Rus savaşıyla başlatmak lazım. Ermenilerin ilk ihaneti o zaman başlamıştır. Hatta Puşkin’in eserlerine bile yansımış bu ihanet… Ruslar’a istihbarat bilgisi veriyorlar Ermeniler. 8-9 Kasım’da 500’e yakın şehit veriyoruz. Dünya Savaşı başlar başlamaz Ermeniler Çar 2. Nikolay’a başvuruyorlar.

SARIKAMIŞ FACİASI’NDA ERMENİ İSTİHBARATI

Yoğun bir şekilde Rus ordusu içinde Ermeni birlikleri yer alıyor ve Allahuekber ve Sarıkamış faciası yaşanıyor. Ruslar kış geçsin o zaman saldırırız diye düşünürken, Ermenilerin İstihbaratıyla Allahuekber ve Sarıkamış faciası yaşanıyor.

10 BİN VANLI’YI KESTİLER

Van’da 1896’da büyük bir katliam var. Erzurum’da, Çorum’da, Maraş Seysun’da, Bitlis Sason’da birçok katliam yapılmış… Ve asıl tehcir kanunu çıkarılmadan önce 1915 öncesi Ruslar ve Ermenilerle işbirliği ile Van’ın yerli halkı katlediliyor. Van’ın İçkale bölgesinde 10 bine yakın Türk ahali katlediliyor. Van valisi Cevdet Bey’in telgrafında diyor ki: “30 bin kişilik birliğe karşı halkı korumak için batı bölgelerimize gönderelim.” Yani Müslüman Türkler korunmak için yerlerinden yurtlarından kaçıyorlar. Doğu’da Ermenilerin katliamından korunmak için Erzurum, Van’dan yoğun bir şekilde Toroslar Bölgesi’ne yoğun bir göç vardır.

TOPLU MEZARLARDAKİ TÜRK İZLERİ

Bulduğumuz toplu mezarlardakileri Türkler’e ait olduğunu ispatlayan şeyler var: Ay yıldızlı sigara tabakası, Türk evlerinde kullanılan mutfak eşyaları, Kuran’ı Kerim’ler, o dönemde kullanılan paralar… Bir de canlı tanıklar var, yakın tarih olduğu için…

Tanıkların ifadesiyle mezarları elimizle koymuş gibi bulduk. Bunlar bilimsel kazılardır. Türk ve yabancı bilim adamlarının nezaretinde yapılmıştır.

ALACA KAZISINDAKİ CANLI TANIK: İSMAİL AMCA

Alaca kazısında o dönemde 7 yaşında olan canlı şahit İsmail Amca bize yer gösterdi. İsmail Amca’nın ifadesine göre 9 Mart 1915’te köyümüzü Taşnak çeteleri bastı. Evde annem, ben ve küçük kardeşim vardı. Bizi köy meydanına topladılar. Annem “ben sizi kurtaracağım. Ağrınız sızınız ne kadar fazla olursa sakın ses çıkarmayın” dedi. 4 bir yandan kurşunlar başlıyor. Anne şehit düşüyor, iki çocuğunu altına alıp kurtarıyor.


Daha tehcir başlamadan ABD kaynaklarından aldığımız ve kendi ifadelerinin olduğu kaynaklara göre 200 bin Ermeni “biz bu savaşa katıldık ve Ruslar’ın yanında yer aldık. Fransızlar’ın yanında yer aldık. Çok sayıda Türk'ü, düşmanı öldürdük" diye ifadeleri var. New York Times'ın rakamına göre 523 bin öldürdükleri Müslüman Türk ve Kürt var.

DOĞU İŞGAL ALTINDA, OSMANLI NASIL KESECEK?

Daha tehcir başlamadan Sarıkamış'taki yenilgiden sonra Ruslar Doğu'yu işgal etti. 1916'ya kadar işgal sürecektir. Osmanlı'nın orada gücü yok. Gücünüzün olmadığı bir yerde de birilerini asıp kesmeniz mümkün değil. Van'daki olaylar bilinir Ermeni teröristler müslüman halkını öldürmüşler. Bunu da kendileri ifade ediyorlar. Bu Osmanlı'da bireysel bir suçtur. Kaldı ki bir eylemin suç olduğuna mahkemeler karar verir.

MALTA MAHKEMESİ “DELİL YOK” DEDİ

O dönemde biliyorsunuz İttihatçılar yurtdışına kaçınca onlar hakkında Hürriyet ve İtilaf fırkasının başlattığı divanı harpte 600'ün üzerinde İttihatçı yargılanmış, bazıları haksız yere idama da çarptırılmıştır.

İngilizler bunun ucunu bırakmamıştır. Ne yaptılar davayı İstanbul'dan toplayıp Malta'ya götürdüler. Amerika'ya sordular ‘elinizde delil var mı?’ diye. Amerika "Elimde kasıtlı yapıldığına ilişkin delil yok" dedi. Ve oradaki kraliyet savcısı yeterince delil bulamadığı ve “bu karşılıklı bir katliamdır” dediği için serbest bırakıldılar Bu iki mahkeme kararıyla sorun o dönemde bitmiştir zaten...

EN SAĞLAM BELGE: GÜMRÜ ANLAŞMASI

Birinci elden en sağlam belgeler anlaşmalardır. Ankara ve Ermenistan arasında 1920'de imzalanan Gümrü Anlaşmasına baktığınızda orada bile söylüyorlar: "Emperyalistlerle işbirliği yapıp bu saldırıları gerçekleştirdik. Bir daha yapmayacağız ve Ruslar'la işbirliği yapıp da müslümanları Ermenistan'a sokmayacağız" diyorlar. Altında da 3 tane Ermeni bakanın imzası var.

TEHCİR’E KARAR VEREN PAŞALARIN HEPSİNİ ERMENİLER ÖLDÜRDÜ

Tehcir yani sevk-i iskan kanunu da Osmanlı'nın kendi iradesiyle aldığı bir karar değil. Alman militarizminin cezasını her üç paşa da çekti. Talat Paşa da, Sait Halim Paşa da, Cemal Paşa da Ermeni teröristler tarafından öldürüldü. Bireysel suç çektilerse bedelini fazlasıyla ödediler zaten.

Gönderen Tiltombak on 8 Ekim 2009 Perşembe
categories: edit post

0 yorum

Yorum Gönder

Herşeyi Yak

Yunusların Mükemmel Gösterisi