1-) Denetim Masasından Ağ Bağlantılarına tıklıyoruz. ( Veya Masaüstünden Ağ Bağlantılarıma sağ tıklanır, özelliklere girilir.)
Resim
2-) Internet İletişim Kuralları (TCP/IP) 'na çift tıklıyoruz.
Resim
Resim
3-) Genel sekmesinde ''Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan :'' yazan kutucuğu seçiyoruz. Ardından aşağıda "Yeğlenen DNS sunucusu" 'na 64.102.255.44 giriyoruz. Altındaki "Diğer DNS sunucusu" 'na da, 128.107.241.185 giriyoruz. (Not: Sayıları girerken diğer boşluğa geçmek için tab tuşunu kullanmayın mouse ile diğer boşluğa tıklarsanız yanlışlık yapma ihtimali en aza iner.)
Resim
Sayıları girdikten sonra Tamam diyerek çıkıyoruz. Gelen pencereye yine Tamam diyoruz ve kapanıyor. Açıkta internet bağlantısını kullanan program, oyun vs. (Msn) varsa bağlantı anlık olarak kesilecektir.

4-) Buraya kadar tamam, eğer bağlantı gelmezse, Yerel ağ bağlantıları bölümüne tekrar geliyoruz ve yine sağ tıklayarak açılan bölümde "Onar" diyoruz. Tamamdır. Yine olmazsa modeme reset atın.
Resim
Bu yazdıklarım XP/Sp2'de test edilmiştir. Eğer ilerleyen zamanlarda bağlantınızda sorun olursa biraz araştırma yaparak farklı DNS adresleri bulabilirsiniz. Bulamazsanız DNS'yi tekrar otomatiğe alıp modemi resetleyebilirsiniz.

Devamı...
Gönderen BabaHoroz on 18 Haziran 2010 Cuma
0 yorum
categories: , | edit post